DE WEDSTRIJD VOOR ALLE JONGEREN

VAN 7 TOT 77 JAAR!

Een Internationale uitstraling in het hart van de Europese hoofdstad

de wedstrijd eindigt op 31 mei haast!

REGISTRATIE 2017

DE GEEST

esprit_concours_blurFX

De Raymond Leblanc Prijs wordt de grootste prijs van het stripverhaal in Europa!

De Raymond Leblanc Prijs neemt voor het achtste jaar van zijn bestaan een nieuwe wending en is onbetwist een van de mooiste prijzen voor jongtalent van het stripverhaal.

De Raymond Leblanc Prijs wordt namelijk de hoogste (20.000 €!) en de meest prestigieuze prijs voor jonge talenten van het stripverhaal plus een van de belangrijkste evenementen op dit gebied in België, dankzij de actieve steun van de COCOF en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

DE PRIJS

De prijs beloont in de toekomst nog één winnaar. Hij sleept een publicatiecontract in de wacht van zijn albumontwerp bij Éditions du Lombard.

Het werk van de auteur zal op de volgende manier worden beloond:

• 10.000 euros vast toegekend;
  • 10.000 euros voorschot op alle soorten rechten;
  • 10% van de auteursrechten op de eindverkoopprijs van het album.

Het bekroonde werk zal ook worden ondersteund door een ongeziene promotiecampagne in dit soort wedstrijd, ter waarde van tienduizenden euro’s. De details van deze promotionele ondersteuning zullen later worden meegedeeld, in het kader van een partnerschap met andere spelers.

prix_concours2